SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Wednesday, November 28, 2012

Pokok Ceri Lebat Berbuah!


Assalammualaikum... dan Selamat Sejahtera buat semua teman-teman..:)

Sorry dah lama tak update blogs hobi i ni kan.. bukan tak ada cerita.. cuma masa tu yang tak cukup.. mana nak cukup.. blogs aje ada 5! semua nak kena update :D

Okay kali ni i nak  share dengan kengkawan semua.. pokok ceri yang i tanam tu sedang lebat berbuah!
sebelum ni i ada share.. tapi i tak pulak buatkan folder khas.. memandangkan pokok ceri i tu dah ada 5 pokok.. rendang je taw! tu yang i buat folder khas... untuk pokok ceri.. :D


tu dia pokok ceri i yang sedang lebat berbuah...
ada 2 pokok di atas tanah..
dan lagi 3 masih ada dalam pasu dan belum ada kesempatan nak pindahkan ke tanah..
tengoklah esok lusa bila ada masa nanti i akan pindahkan...

sangat lebat berbuah.. mungkin sebab sekarang musim panas dan hujan...
tu yang lebat berbunga dan berbuah...

JOM! tengok!


lebat sangat berbuah.. kekadang tu habis di makan burung.. 
tak pe.. tak pe... sharing is caring :D


rupa buah ceri yang masih muda....


yang dah masak ranum.... slurrpp ahhh..


lagi celah daun...
geram tengok kalernya yang merah dan berkilat..
kekadang tu tak petik sebab suka tengok buah tu bergayut!
cute sangat! eeee.. geram :D


sama kot gambar ni dengan yang kat atas tu tadi!
muahahaa.... :))


Pokok Strawberry i dah ada banyak!!!
lebih 8 pokok!
Pak Habibi dah semaikan.. nanti Next N3 i show you how to tanam pokok strawberry ekk.... sabar.. k... ;)


tapak tangan i tu! hehehe...
besor-besor tau buah ceri kali ni berbuah.. lebih besar dari Syiling 50 sen!!!
pokok mulbery i pun sedang lebat berbuah..
asyik di petik tak sempat nak snap gambar..

sabar menanti yaa...

Sekian dulu..

Assalammualaikum..

TATA!!
 

5 comments:

Cik Eka said...

geramnya tengok ceri tu..
dapat ngap2 mesti sedap kan..
tak pernah makan ceri fresh..

Shahriah Abdullah Novelis said...

cik Eka cayangggg fresh memang rangup isi dia masam manis..kelernya tu yang geram..merah menyala kan kan tq dik :)

fazian.batrisyia said...

Kak sha beli kat mana pokok ceri, strawbery & mulberi tu...& brp harga 1 pokok tu ye...Macam2 pokok ada tanam ek...jelous jek dpt tgk..kalau boleh nak jugak ada pokok cam tu...

Cik Eka said...

ha ahla..geram betul nengoknye...

dah la merah menyala2..

greenbeast said...

Barbados cherry....tak perlu suhu chill(7-9 celcius) sebab tu boleh berbuah...kalau standard sweet cherry kena ada masa chill