SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Monday, September 24, 2012

Taman Bunga Mini DIY (1)


Assalammualaikum.. :D

Syukur Alhamdulillah pagi ini i di berikan kekuatan untuk snap gambar di Taman Mini i tu... :D

Bangun awal pagi dan awal-awal terus jengah kebun mini i tu sebelum matahati menampakkan wajahnya yaa.. giteewwww :D

Jom! i share macam mana i mengubah suaikan taman mini i yang ciput je tu... dengan hanya bermodalkan sedikit idea dan selebihnya.... dengan memegang motto...
 "TOLONG RAJIN SIKIT BIAR KELUAR PELUH!"
 ya.. giteew.... ;)

tidaklah segah mana pun... jika di bandingkan dengan taman-taman di rumah you all semua.. apa pun i just nak berkongsi sedikit idea dan maybe ianya akan memberikan sedikit inspiration untuk you all semua yang baru mula nak berjinak-jinak mengeluarkan peluh di masa lapang.. ya giteew... pasal apa? hanya sekadar hobi itu sahaja... ;)


pokok bunga renik spesis 'Chicken shit' :)) tahi ayam.. i beli di nursery... murah je tu.. RM3 sepasu kecik...

cari dulu spot yang sesuai dan kemudian cangkul tanah.. pindahkan... dan tanam.. :)

Buh tanah baja yang baek punyer okeh :D

lepas tu siram dengan air... ya giteew...


cucukkan pulak pagar putih tu.. i beli di kedai menjual bunga plastik... tanamkan.. ketuk dengan tukul besi dan bukan lesung batu! :))

nampak berseri sikit tu kan?

semuanya i buat sendiri tanpa bantuan sesiapa pun.. dah tu semua bekerja dan sekolah siapa lagi yang nak tala? muahahaaa :))


nampak tak? bunga 'chicken shit' tetiba  nampak macam bunga mahal giteeww...
berseri-seri you aiii :D


cucukkan pulak dengan kipas menan tu... i beli kat kedai RM2

wahh... bila ada angin.. kipas tu pun berputar... i like... :D


VrOOooooMmmm.... PON! PON!

sorry i tak ada lesen motor! :))

kais-kais dalam box toys nellysha... amik parkingkan motor vespa keler kuning tu kat celah pagar...
wahh... terus hidup giteewww :D

Tarrraa!!!

Taman Bunga Mini


simple je kan?

yang penting minat dan sedikit idea di perlukan.. 
maka settle satu spot... :)


next projek!

Nanti i share... apa yang ku buat dengan kulit siput tu yaa...

tungguuuuuu.... ;)



SEKIAN SAHAJA.. JUMPA NANTI ;)

Assalammualaikum...

TATA!!

2 comments:

Emma said...

wahhh, santekknya taman. seronok kalau berumah ada tanah luas..banyak aktiviti boleh buat

Shahriah Abdullah Novelis said...

hehhee tq Emma... ala main2 je.. hilangkan stress tak ada idea nak menulis tu.. jengah tanah yang seciput tu... macehhh ;)