SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Monday, October 15, 2012

DIY Lampu Meja Buruk (Table Lamp)


Assalammualaikum.... :)

Selamat pagi selasa kawan-kawan semua... ;)

Cuaca hari ini cerah dan terang.. maka dengan pantasnya i snap gambar demi mengejar cahaya dari celah tingkap ;))

Nampak tak lampu yang menyala tu? wahh.. telah di rasmikan pun... DIY minggu lepas... baru hari ini berkesempatan nak share kat you all...

nak snap gambar tu yang tak kuasa! :D

JOM! Tengok macam mana i mengerjakan lampu meja buruk yang telah di masukkan dalam list humban!


lama dah lampu ni tersadai tepi dinding...

memang dah lama nak kuhumban tak tak terbuang.. sebab terlupa! :))

Tak ada sesiapa pun yang sentuh lampu tu tau. ehhh dia boleh buruk dan lace kat celah-celah tu macam peroi dengan sendirinya..
apasal?? hentah.. sebab tak di belai kot :))


Balqish anak saudara i.. ada menginap di rumah.. i..
dah balik pun dia.. tinggallah  i terkonteng--konteng mengupdate blogs i ni :))

i ajak dia temankan i.. keluarkan segala perabah-perabah yang ada dalam almari buruk i tu..

kais-kais banyak jugak.. *banyak sangat!* :))

dulu i rajin jahit manik di tudung.. so banyaklah perabah2 tu...:D


Rantai mutiara dari China *tiruan*
ada banyak sebab dulu sesiapa sahaja yang order buku atau tudung dari i.. i akan hadiahkan sorang satu..

ada banyak sangat! so dapat ler idea sikit..


glue gun, rantai mutiara tiruan dan manik2 terbuang...


memula sekali bersihkan lampu tu yaa..
jemur bawah matahari sekejap.. 
kebas dan buang ler lace yang ada kat celah lampu tu..


ambil glue gun dan mulalah tampalkan rantai mutiara tu.. ikut je besi yang ada kat lampu tu...


ya giteeww... nampak tak?

tetiba nampak eksklusiflah pulak kan kan.. :D

ingatkan tak nak buang manik2 yang tergantung kat bawah lampu tu.. tapi nampak tak cantik!
so i buang...


bila dah di buang.. i tampalkan lagi mutiara...
so bahagian bawah tu ada 2 layer mutiara... :D


mulalah hiaskan...
i tampalkan sekuntum bunga keler purple... nampak sweet giteww


kaki lampu tu nampak kosong dan membosankan :D


hah! tampalkan dengan manik-manik yang ada...


tu dia.... :D

bolehlah.... dari di buang dah membazir ya tak?


pastu tampal2kanlah apa yang patut kat celah kain lampu tu... 
dan bubuh le rerama purple biar nampak sweet giteww...





bahagian tapak lampu tu..
i tampalkan pulak dengan apa-apa benda ajelah yang tak digunakan lagi..
rumah kecik... :D


nampak sweet kan?

kena glue tau bawah dia.. nanti anak-anak kecil yang datang kerumah nak cabut tak boleh!
muahahaaa *ketawa ganas*


Nellysha punya :D


sofa kaca yang dah pecah ku tampalkan kat situ :D



berserilah jugak :D

jap aje tu.. kang bosan.. aje memang beralih ler tu nanti :))


hanya bermodalkan sedikit idea...
dah tu je.. 
Oh! ya! modal RM2.90 untuk gantikan mentol lampu yang dah terbakor :D
dah tu jerk...


sekian sahaja...

nanti i update Taman Mini dan Kebun Mini  i tu yaa..

Assalammualaikum...

TATA!!


8 comments:

Anonymous said...

This is a good blog message, I will keep the post in my mind. If you can add more video and pictures can be much better. Because they help much clear understanding. :) thanks Cavalieri.

Choco Ani said...

Assalamualaikum Shaaa wahhh Kak Ani kagum dgn Shaaaa rajin dgn projek lampu, projek kotak kayu, taman mini yang ada strawberi tu.. aduhai best la Shaaa jenguk je tingkap leh tgk taman mini tu.. Syabas Sha.. Keep it up.. ;)

Shahriah Abdullah Novelis said...

Thanks Cavalieri for dropping by...:) thanks for your great ideas... will do.. tq so much..:)

Shahriah Abdullah Novelis said...

Waalaikumsalam Kak Ani cayangg hehehe.. ala kak asal boleh je tu dari terbuang.. tangan gatal ler tu hehee... tq kak Ani cayang muahzzz

ezatul said...

Cantiknyer bila dah dimakeover lampu tu kan...lg satu nak tanya cerek strawberry tu beli kat mana ya? cantik sangat...

zures said...

Cantik sangat la weiii....geram..

Shahriah Abdullah Novelis said...

Tq Ezatul... teko strawberry tu beli di Romantika... :))

Shahriah Abdullah Novelis said...

Tq so much Zuress.. jangan lupa cuba kalau ada lampu tak guna jangan humban tau hehehehe