SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Monday, October 29, 2012

My Roses And etc


Assalammualaikum... Selamat pagi semua :)

Sekarang ni cuaca tak menentu... 

kekadang tu pagi cerah dan panasnya macam dah jam 12 tengahari.. berbahang dan merimaskan.. sampai muka pun naik pijar jadinya..

Nak sidai pakaian pun nak kena sidai awal pagi.. seawal jam 7 pagi.. lewat sikit aje.. hah! jawabnya aje memang panas terik ler muka kita tu... :)

Petang pulak kekadang tu hujan lebat! kekadang tu... hujan sekali lalu...

Wosshh... lepas tu dah.. hah! tu yang kena jugak siram pokok2 bunga dan tanaman i depan dan tepi rumah tu... bil air naik ler jawabnya... :D


My roses garden.. sekarang ni banyak yang berbunga..

kalau tak minggu lepas banyak bunga yang lodoh ya ler hujan kan...

so sekarang ni musim panas.. lebat berbunga... :D

meh! ler kita tengok aje ler ekk..

nak bercerita namanya tetap rose jugak ;))







semua roses ni yang i tanam kat tanah... 
nampak tak silau aje kan?
padahal baru jam 8 pagi tau ni..
panas terik sangat!
sepet aje mata masa snap gambar roses i tewww ;))


Orkid... satu-satunya pokok orkid yang ada di porch i...
dah 2 minggu berbunga tetap macam tu..

sukalah pulak!
dulu i tak berapa gemor sangat dengan orkid.. now dah macam berminat nak tanam orkid :D


rasanya memang nak kena bela orkid jugaklah..

sebab bunga dia tahan lama.. jaga pun mudah..

Insya~ALLAH soon akan ada Orkid Garden pulak ehh..

hentah bilalah agaknya tu :))


Pemadangan dari depan porch i..

sangat membosankan.. rasanya akan i ubah suaikan sedikit kat depan tu...

pokok2 banyak yang kering.. padahal siram setiap pagi dan petang..

cuaca sangat panas! Tak larat rasanya nak berjemur tengah panas.. terpaksalah buat sikit-sikit..

hari ni sikit.. esok sikit.. hah! lelama jadi bukit! :))

Sekian dulu... sambung nanti...

Assalammualaikum...

TATA!!

2 comments:

Emma said...

seronoknya melihat keindahan ciptaan tuhan ni..warna warni kehidupan....cantik roses tu

Shahriah Abdullah Novelis said...

Tq Emma.. sekadar berkongsi.. :)